BURSA / ORHANGAZİ - Orhangazi 125. Yıl Anaokulu

Nis

Hasret Güneş Hocamızın başlatmış olduğu Atma Tasarla Projesi ile atıklarımız geri dönüşüyor. Geri dönüşen atıklar günlük kullanımının da ilerisine geçerek sanat eserine, mühendislik harikasına veya bir kültürel öğeye dönüşüyor. Sene boyunca velilerin de katılımıyla büyüyen bir proje sayesinde atıklar azalıyor ve yeni bir ürün ortaya çıkıyor.

Mrt

Şbt

Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm konusunda gerçekleştireceğimiz bu proje hem öğretmenlerimizin hem öğrencilerimizin gelişimlerine fayda sağlayacaktır. Emeği geçen tüm öğretmenlerimizi kutluyoruz.Bu projemizle Bursa'da Erasmus Akreditasyonu hakkı kazanan iki anaokulundan biri olmanın gururunu yaşıyoruz.

"https://bursa.meb.gov.tr/www/bursa-il-milli-egitim-mudurlugu-erasmus-akreditasyonu-konsorsiyum-basvuru-sonuclari/icerik/4887

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat ayı etkinlikleri kapsamında, kültürel değerlerimizden ''Karagöz ve Hacivat'' gölge oyunu sergilenmiştir.Yalan söylemenin yanlış bir davranış olduğu mesajını veren oyunumuzda ''Dürüstlük'' değeri işlenmiş olup, öğrencilerimiz bir hayli eylenmişlerdir.

Şbt

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında 23.02.2024 Pazartesi günü Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı  sertifikalı Seyfullah GÜNANA tarafından öğrencilerimize Karagöz gösterisi yapılacaktır.

Gösterimiz sabah grubumuz için 11.15 öğle grubumuz için 13.30 saatlerde sergilenecektir.Tüm öğrencilerimiz davetlidir.

Şbt

Uzman Daveti Etkinliğimiz büyük bir coşku ile gerçekleşti.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projemiz kapsamında aile ve öğrenci katılımı etkinlikleri gerçekleştirildi.

Dilimizi Zenginlikleri/ Veli Toplantısı

Haz

5 YAŞ KAYITLARI ÖNCELİKLİ OLUP 5 YAŞ KAYITLARINDAN SONRA BOŞ KONTENJAN KALMASI HALİNDE

MEB OKULÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ MADDE 5/a KAPSAMINDA

3-4 YAŞ  ŞUBELERİ OLUŞTURULACAKTIR.

Haz

Scientix Elçisi olan Müdür Yardıcısı Nurdoğan ÇEVİK tarafından okulumuz öğretenlerine eğitim verildi.Öğretmenlerimize Scientix portalı tanıtılarak  STEM çalışmaları hakkında bilgiler verildi.Öğretenlerimizin scientix projeleri hakkında sorulan sorular cavplandı.

May

Okulumuz 2017 yılından bu yana Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş en büyük okul ağı olan eTwinning platformunda yürüttüğü başarılı çalışmalar nedeni ile, Brüksel'de bulunan Merkezi Destek Servisi (Central Support Service – CSS) tarafından 2023-2024 yılı eTwinning Okul Etiketi Ödülüne layık görülmüştür.

Nis

Okulumuzda tüm sınıflar Polis Haftası kapsamında  farklı etkinlikler yaparak  polis Haftasını kutladı. Papatyalar Sınıfı veli katılım çalışması olarak gerçekleştirilen etkinlikte Meslek hakkında öğrencilerimizin sorularını yanıtlayan Polis memuru İlhan İLASLANER  öğrencilerimizin yoğun ilgisini gördü.Ardından okul bahçemize gelen ekip arabası tanıtılarak  hatıra fotoğrafı çektirildi.Milletimizin huzurunu ve güvenliğini sağlayan fedakarca çalışan tüm emniyet mensuplarının polis haftası kutlu olsun.Etkinlik için emeği geçen öğretmenlerimiz Ferda ÇİFTÇİ,Nuray İLASLANER e teşekkür ederiz.

Mrt

Çanakkale Zaferi kapsamında tüm sınıflarımız bu anlamlı günü  farklı etkinlikler yaparak kutladı.Çanakkale Zaferi ile başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz milletimizi ve vatan uğruna hayatını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz.

Şbt

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olan ve birçok ilçemizin etkilendiği deprem nedeniyle Bursa Valiliğimizin koordinasyonunda yardım kampanyası başlatılmıştır. Depremden etkilenen bölgelerdeki afetzede vatandaşlarımız soğuk havayla da mücadele etmektedir. Gün birlik olma ve tüm imkanlarımızla afetzedelerimizle dayanışma günüdür. Kampanyaya destek olmak isteyen vatandaşlarımız; HİÇ KULLANILMAMIŞ kadın/erkek/çocuk kıyafetleri (özellikle bot, kaban, mont, içlik, bere, atkı, eldiven gibi kışlık kıyafetler, iç çamaşırı, yastık, battaniye, uyku seti, çocuk bezi, devam sütü, ısıtıcı/soba, tuvalet kağıdı, hijyen malzemeleri, fener, pil, powerbank, mum, konserve, hazır gıda, su, bebek maması, bisküvi, bakliyat, un vb. yardımlarını kendilerine en yakın Kaymakamlıklarımız bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile Bursa İl AFAD Müdürlüğü'nün belirlenen yardım toplama noktalarına teslim edilecektir. Bu kapsamda: • Vatandaşlarımızın kendilerine en yakın okula yardımlarını teslim edilebilmesi için okullarımız mesai saatlerinde mutlaka açık tutulacak ve getirilen yardımlar ayrıştırılarak paketlenecek, üzerine içeriğine olan malzemelerin isimleri yazılacaktır. Okullarımızın açık tutulması ve gelen taleplerin yönlendirilmesine yönelik koordinasyon İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılacaktır.