T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / ORHANGAZİ - Orhangazi 125. Yıl Anaokulu

MEBAR Uygulamasını Kullandık

          Bursa-Orhangazi 125.Yıl Anaokulu Müdürü Aslı İnan ın desteğiyle Müdür Yardımcısı Nurdoğan ÇEVİK ve  Gülen Üstünel Anaokulu  okul öncesi öğretmeni Nuray OKTAY ın kuruculuğunu yaptığı Çağın Çocukları eTwinning projesi kapsamında öğrencilerimizle MEBAR uygulamasını kullandık.Projede okulumuzdaki Nuray İlaslaner,Hasret Güneş,Ferda Çiftçi ve Hatice Nur Şimşek öğretmenlerimiz de yer alarak sınıflarında proje çalışmalarını uygulamaktadır.

         MEBAR Artırılmış Gerçeklik Uygulaması İstanbul Öğretmen Akademileri Teknoloji Akademisi tarafından öğretmen ve öğrencilerimizin ücretsiz olarak kullanması için geliştirilmiş bir mobil uygulamadır. Bizler de projemiz kapsamında Sivil Savunma Haftasında Tüm acil numaraların (112 ) araçlarını artırılmış gerçeklik uygulaması ile tanıdık.

            Öğrencilerimiz uygulamayı kullanırken çok mutlu oldu. Eğlenerek öğrenmelerine rehberlik edildi.Proje kapsamında bilgisayarsız kodlama çalışmaları, artırılmış gerçeklik çalışmaları, bilgisayarlı kodlama çalışmaları, robot ile kodlama çalışmaları yapılarak öğrencilerimizin problem çözme becerileri, yaratıcı düşünme becerileri gelişirken eğlenerek öğrenmelerine de fırsatlar sunulmaktadır.

 

https://www.youtube.com/watch?v=AKnXDbf1SrM

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.03.2022 - Güncelleme: 03.03.2022 12:16 - Görüntülenme: 1022
  Beğen | 1  kişi beğendi