BURSA / ORHANGAZİ - Orhangazi 125. Yıl Anaokulu

Orhangazi 125. Yıl Anaokulu

Arapzade M. Soydaşkent Kümeevleri no58 Orhangazi/ BURSA
Vizyon
Vizyonumuz; Okul öncesi eğitimde tüm çocukları milli ve manevi değerlere bağlı, sosyal ilişkileri güçlü, kendini ve düşüncelerini ifade edebilen, çevresiyle iyi iletişim kurabilen,değişik görüş ve düşüncelere saygılı,çevreye ve doğaya duyarlı,Türkçeyi doğru ve düzgün kullanabilen,çağdaş uygarlığın yapıcı,yaratıcı bireyleri olmak,anne babaları eğitime katkısını sürekli kılan ve okul öncesi eğitim alanında kaliteli ve ilkeli bir okul olmaktır.
Misyon
Misyonumuz; Atatürk ilke ve inkılaplarını özümseyen, araştırmacı, öğrenmeye karşı meraklı, çevresine ve doğaya karşı duyarlı, empati kurabilen, kendini ifade edebilen, takım ruhu taşıyan, hak ve sorumluluklarını bilen, ülkemizin gelişmesine katkıda bulunabilecek bireyler yetiştirmektir. Eğitim anlayışımız çocuklarımızın beden hareketlerini, zihin, dil, duygu ve sosyal yönden yeteneklerine göre gelişmelerini sağlarken eğitim eşitliği sunmak, bunun yanında ferdi farklılıkları da göz önünde bulunduran, taklitçilikten uzak, yaparak yaşayarak öğrenme ve öğrenciyi sınırlamayan yaratıcılığını geliştiren bir öğrenme ortamı hazırlamaktır.
Başarılar
Okulumuz 2008 yılında Beyaz Bayrak almıştır. Okulumuz 2016 yılında Beyaz Bayrak almıştır. Okulumuz 2017 yılında Beslenme Dostu Okul Sertifikası almıştır. Oklumuz 2020-2021 Yıllarında Temiz Okul BElgesi Almıştır. Okulumuz 2017 yılında yürüttüğü 5 e Twinning projesinden 4 ünden 15.09.2018 tarihinde ulusal kalite etiketi almıştır.1 eTwinning projesinden Avrupa kalite etiketi almıtır. 2017- 2018 eğitim öğretim yılı boyunca uyguladığı ulusal ve ulus ötesi e- twinning projeleri dahil olmak üzere anaokulumuzda yürütülen ilçe-il- bakanlık düzeyindeki farklı projelerle il çapında ilk 10 anaokulu arasına girerek ödüle layık görülerek ePas hareketli okul plaketi aldı. 2018-2019 yılında yürütülen 6 eTwinning projesi ile ulusal kalite etiketi,3 Avrupa kalite etiketi almıştır. 2019-2020 eğitim öğretim yılı boyunca uyguladığı ulusal ve ulus ötesi e- twinning projeleri dahil olmak üzere anaokulumuzda yürütülen ilçe-il- bakanlık düzeyindeki farklı projelerle il çapında ilk 10 anaokulu arasına girerek ödüle layık görülerek ePas hareketli okul plaketi aldı.2019-2020 Eğitim öğretim yılında 5 eTwinning projesi yaparak 1 Avrupa 4 Ulusal Kalite etiketi ile ödüllendirilmiştir.2020-2021 eğitim öğretim yılında 3 eTwinning projesi yaparak 2 Avrupa bir Ulusal kalite etiketi almıştır.2021-2022 Eğitim öğretim yılında 2 proje yaparak 1 Avrupa 1 Ulusal etiket alarak ödüllendirilmiştir. 2024 yılında okulumuz Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus Akreditasyonu Konsorsiyum Başvurusunu Kazanmıştır.
Öğretim Şekli :İkili
Kalorifer-Doğalgaz
Dolmuşla
Servis yoktur.
Orhangazi 110.000 nüfuslu bir ilçe.
İl Merkezine 40 km İlçe Merkezine 500 m
Proje Çalışmaları
Okulumuz uluslarası ortakları olan e twinning projeleri yürütmektedir. Harezmi Eğitim Modeli Uygulama Okuludur.
e twinning Projeleri Erasmus projesi